Noordwijk-Ijmuiden-Noordwijk

SRAM beach Noordwijk03Na maanden  twijfelen ben ik dan toch maar eens van start gegaan in een MTB strandrace. De keuze viel op Noorwijk-Ijmuiden-Noordwijk, 52 km over het strand met start en aankomst in Noordwijk aan Zee.  Zondagmorgen waren m’n vrouw Chantal en ik al vroeg vertrokken om zo tijdig aan de inschrijvingen te zijn van dit prestigieuze evenement dat meetelt voor de KNWU Lotto Mountainbike Strandrace Topcompetitie. Niet dat ik daar voor ging want voor mij was het in de eerst plaats ervaring opdoen en me vooral een dagje  amuseren.  Na een twee uur durend autoritje stonden we om 8 uur aan de daginschrijvingen in café ‘t Elfde Gebod tegenover de Start/ Finish op de Koningin Wilhelminaboulevard.  Om klokslag 10 uur mocht ik met startnummer 701  zo goed als achteraan starten in de laatste startbox.  Na lang aanschuiven bereikte ik het strand waar de weg naar het onbekende kon beginnen. In het begin was het  wel wat onwennig om de juiste plaats te zoeken op het strand en het is vooral goed uitkijken naar wat je voorgangers doen want voor je het weet kom je in een losse strook. Naarmate de kilometers voorbij vlogen groeide ook het vertrouwen en met de wind schuin in de rug passeerde ik meer en meer van de +/- 850 gestarte deelnemers om na 44 minuten het keerpunt in Ijmuiden te bereiken. Waar ik in de heenrit nog wel alleen kon rijden moest ik bij de terugrit wel uit een ander vaatje tappen. Ik heb even geprobeerd om met z’n drieën rond te draaien maar al snel moesten we een groep van een dertigtal personen laten terug komen om zo in waaiers terug aan de finish te geraken. Uiteindelijk een kleine 500 deelnemers ingehaald en zeer tevreden met m’n  217e plaats. Een mooi fietsdagje op het strand en zeker niet het laatste.   SRAM beach Noordwijk02